Globus Marhasült

 

Az INTERSPAR konzerv részlegén találtam rá erre az újfajta konzervre. Ugyanennek a konzervnek megtalálható még másik 3 verziója, de számomra ez volt a legszimpatikusabb, hogy próbára tegyem. A vételára sem volt vészes ~ 349HUF körüli összegbe kerül.

Csomagolás:
A konzerv egy alumínium tálkában van, szintén alumínium fóliával lezárva. A tetején megtalálható a konzerv leírása, az összetétele, és az eltarthatósága. Más bel-tartalmi értéket nem tűntettek fel rajta.

A származása Magyarország a címke szerint.

A csomagolást felbontva megtaláljuk a vagdalt húspogácsát, sok szaftban. A dobozkában kb. 1dl szaft, és egy elég nagynak mondható húspogácsa található.

 

- illat: a szaftnak hagyományos marhasültszaft illata van, jellegzetes, marhavagdalt illattal. A húsnak kellemesen markáns marhahús illata van, de semmi fűszerillat nem érezhető ki belőle.


- állaga: a szaft tipikus, opálosan áttetsző marhahúslé, aranyló zsírcseppekkel a felszínén. A hús vörösesbarna, rugalmas állagú marhavagdalt, mérete 9 x 7 x 2,5cm. Nyomogatva kis mennyiségű szaft távozik belőle. A húspogácsa kellemesen laza állagú, nem tömör, de nem is morzsalékos. A hús benne durvára van darálva, és viszonylag sok porc, és egyéb nyesedék van benne. Könnyen vágható késsel, és a villa sem morzsolja szét.


- íze: A szaftnak sós, és marhasült íze van, egyéb fűszer nem érződik ki. A vagdaltnak natúr marhavagdalt íze van, némi borsos ízzel, de nem nagyon érezhető ki. A sóssága kellemes, nem érezni, hogy a sós szaftban úszik. A húspogácsa kellemes ízű.

 

Személyes vélemény: A benne lévő mócsingok ellenére nem rossz étel, bár a sok szaft helyett inkább valami füstösebb, és sűrűbb szószt tudtam volna elképzelni hozzá, vagy esetleg némi zöldségköretet. Bár kettő zsemlével elfogyasztva is elég laktató volt számomra, azért nyilván sokat dobott volna rajta némi köret, még azon az áron is, ha a vételára kicsit megemelkedett volna emiatt.

 

Összetevők: 55% marhahús, ivóvíz, dertésbőrke, fűszerek, állományavítók, ízfokozók, tartósítószer,

Tápérték: nincs megadva

Energiatartalom: nincs feltűntetve

Értékelés: 6/10

 

 

Írta: Interpol, 2013 január 25.

A leírásban szereplő adatok és képek csak a szerző engedélyével használhatóak fel!

MINDEN JOG FENNTARTVA!

USMCHUN 2/W-B Pécs © - minden jog fenntartva!

2007 - Pécs

mystat

Softair.hu a Magyar airsoft fórum

   
     

 

Anti Spam