Beef-jerky (szárított marhahús)

Ezt a szárított húst a MÜLLER drogériában vásároltuk meg 615 forintért. A csomagolás kézzel könnyen feltéphető, és máris hozzájutunk a tartalmához. A zacskóban mindössze 25 gramm szárított hús található.


A zacskóban kb. 8-10db 2,5 x 4 cm-es nagyságú, és 2mm vastagok a húsok. Az állaguk olyan, mint a túlsütött húsoké: rugalmas, de taplószáraz, könnyen rostjaira szedhető.


A hús vörösesbarna, csillogó felületű. A fűszereknek nincs nyomuk a felületen.
A húsnak a csomagolás kibontása után olajos tonhalkonzerv illata van, enyhén érződik a marhahús jellegzetes illata.

Több módon lehet elfogyasztani, akár magában, akár levesbe dobva kiegészítőnek.


Ha csak simán elrágjuk, érezhető az enyhén édeskés íze, amit a jellegzetes marhahús íz követ. A húsdarabok rágósak, viszont a rágás során a nyálat magába szívja, és kicsit puhulnak a rostok. Összességében nem egy nagy eresztés, így elfogyasztva 4/10 értékelést adtunk neki.


Ha levesbe dobjuk, akkor érdemes minél kisebb darabokra tépkedni, hogy minél jobban megpuhuljon. 10 perc levesben áztatás után jelentősen nem változott az állaga, valószínűleg érdemes inkább hagyományosan főzött leveshez adni, és hosszabb főzési idővel kalkulálni. Az instant levesben való 10 perc áztatás után 5/10 értékelést adtunk neki.

Összetevők: marhahús, cukor, só, fűszerek, antioxidánsok, nátrium-aszkorbát, nátrium-nitritkálium-szorbát, bűkkfa füstölés,

Tápértékek:
1 csomag (25gramm) hús tartalmaz: 74,3kcal (314,8J), 14,3g fehérjét, 2,6g szénhidrátot, 0,8g zsírt,

Biztosan van olyan célcsoport, akiknek hasznos ez a fajta, boltban kapható húskészítmény, de személy szerint jócskán sokallom érte az árat, érdekes volt kipróbálni, de igen nagy eséllyel nem veszek többet ebből a húsból.

 

 

Írta: Interpol, 2012 október 15.

A leírásban szereplő adatok és képek csak a szerző engedélyével használhatóak fel!

MINDEN JOG FENNTARTVA!

USMCHUN 2/W-B Pécs © - minden jog fenntartva!

2007 - Pécs

mystat

Softair.hu a Magyar airsoft fórum

   
     

 

Anti Spam